Foto: Pressbild/SVT

BB i Lycksele håller stängt över julhelgerna

Uppdaterad
Publicerad

BB i Lycksele kommer hålla stängt i tre veckor under jul och nyårshelgerna. Anledningen uppges vara personalbrist.

– Det kommer att vara som i somras, det är svårt att få personal dessa veckor, säger Brita Winsa, hälso- och sjukvårdsdirektör.

Bemanningssituationen på BB i Lycksele har länge varit tuff. I somras tvingades man hålla stängt under flera veckor på grund av personalbristen.

Regionen ser en ljusning då man till våren lyckats få ta i hyrpersonal – fram till dess har lojala medarbetare täckt upp schemaluckor. Men över jul – och nyårshelgerna har man inte lyckats och har nu fattat beslut om att hålla stängt, något P4 Västerbotten var först med att berätta.

Förlossningsvården i Västerbotten

– Vi är i samma situation som i somras, det är svårt att få tag i personal, säger Brita Winsa, hälso- och sjukvårdsdirektör.

Förlossningen håller stängt vecka 51, 52 samt vecka 1 nästa år. De kvinnor som ska föda kommer istället hänvisas till förlossningarna i Skellefteå eller Umeå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Förlossningsvården i Västerbotten

Mer i ämnet