Tvåbild med Hannas skadade huvud och Mamma Ina på en busshållplats..

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Dottern landade på rygg” – se mamma Linn Johansson berätta om olyckan på bussen.” Foto: Privat / Patrik Samuelsson SVT

Bebisen Hanna flög ur vagnen på bussen i Skellefteå

Uppdaterad
Publicerad

När Linn Johansson skulle åka buss i Skellefteå i måndags krängde bussen så mycket att hennes barnvagn välte – och bebisen Hanna flög ur. Enligt Linn saknades remmar för att spänna fast vagnen.

– En sådan skräck ska ingen förälder behöva uppleva, säger Linn Johansson.

När två månader gamla Hanna i måndags skulle besöka barnavårdscentralen slutade bussturen istället på akuten. Skrapsår och en stor bula på huvudet blev resultatet av Hannas olycka.

Hennes tvååriga syster som satt i samma dubbelvagn föll också omkull, men klarade sig bättre. Linn Johansson har polisanmält händelsen.

– Jag känner att det är en viktig markering. Det får inte fortsätta. De har inte sett en mors vrede förrän nu, säger hon.

Bredvid barnvagnen på bussen satt även Uday Almousa. Han hjälpte henne och bekräftar Linn Johanssons historia. Han hittade heller inga remmar för att spänna fast vagnen.

– Det är jättekonstigt och det var riktigt hemskt faktiskt.

Skellefteå Buss: ”Körde inte för fort”

Skellefteå Buss har tittat på en video som spelades in i bussen av händelsen och kollat färddatorn. Enligt dem körde inte chauffören för fort eller vårdslöst.

Skellefteå buss säger att det visst fanns sätt att fästa barnvagnen på bussen. Inte remmar, men ett bälte.

– Vi håller nu på att utreda om det går att komplettera med extra skydd eller utrustning, säger Jens Mårtensson, kommunikationschef på Skellefteå Buss.

Bjuds in till samtal

Men i samband med att SVT besöker familjen får Linn Johansson ett samtal från Skellefteå buss. De bjuder in henne till besök och samtal.

– De medger att fästena kan vara svåra att hitta på bussen. Och så vill de möta mig så att det här inte kan hända igen, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.