”Jag hoppas att vi kan lösa det här på ett bra sätt” – hör hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Anna-Lena Danielsson (S) om framtiden för Lycksele BB. Foto: Christine Olsson/TT, SVT

Bättre bemanningsläge på Lycksele BB till våren – hösten fortfarande oviss

Uppdaterad
Publicerad

Lycksele BB har ännu inte löst bemanningen för hösten, efter vecka 44. Till våren ljusnar däremot personalläget, som länge varit ansträngt.

– Vi har fått tag på fyra hyrbarnmorskor, säger hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Anna-Lena Danielsson (S).

Bemanningsläget på Lycksele BB böljar fram och tillbaka. Fram till vecka 44 finns tillräckligt med personal, men sedan svävar man återigen i ovisshet.

– Perioden efter vecka 45 i år är osäker, men vi jobbar för fullt för att lösa den med egen personal, säger Anna-Lena Danielsson (S), hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande.

Förlossningsvården i Västerbotten

Från och med trettonhelgen och våren ut har regionen däremot kontrakterat fyra hyrbarnmorskor som ska jobba på Lycksele BB.

– Det blev precis klart, säger Anna-Lena Danielsson.

Så våren är säkrad?

– Ja, det är den.

Hör hur Anna-Lena Danielsson tänker kring bemanningen inför nästa sommar i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Förlossningsvården i Västerbotten

Mer i ämnet