Fotbollstältet som planerades på Gammlia i Umeå blir inte av den här vintern. Nu siktar man på nästa vinter i stället. Foto: SVT

Det blir inget fotbollstält på Gammlia

Uppdaterad
Publicerad

Det blir inget fotbollstält på Gammlia i Umeå den här vintern. Det beskedet kom Thoréngruppen med under fredagen.

Thoréngruppens vd Raja Thorén skriver i ett pressmeddelande att projektet försenas på grund av besvärliga markförhållanden och skjuts upp till hösten.

De skriver också att samarbetet med Umeå kommun fungerat bra, men att det ändå varit besvärligt att få fram alla nödvändiga handlingar om till exempel ledningar och markundersökningar, vilket har försenat bygget.

– Av olika anledningar misslyckades vi med att få upp tältet vilket är väldigt tråkigt. Nu ska vi satsa allt på att göra klart allt arbete och förbereda så att tältet garanterat står på plats till efter årets säsong istället, säger Raja Thorén i ett pressmeddelande.

”Svårt att arbeta med dessa frågor”

Det var i höstas som kommunstyrelsens arbetsutskott sa ja till att Thoréngruppen skulle bygga både en multihall på Nolia och sätta upp fotbollstältet på Gammlia.

– Det går inte att peka ut en enskild person eller organisation för denna försening. Polarhall, Umeå Kommun och ThorenGruppen har ett mycket bra samarbete i detta projekt, men det är svårt att arbeta med dessa frågor, ingen av oss vill ju att tältet ska riskera att flyga iväg. Markarbetet och dimensioneringen av jordankare är extremt viktigt och kan inte skyndas på, säger Raja Thorén.

Kommunen: ”Tiden rann iväg”

Umeå kommuns fritidschef Stefan Hildingsson säger att kommunen gjort vad man kan.

– Vi kämpade allihop för att få upp fotbollstältet, men tiden har runnit iväg så mycket, bland annat på grund av den extrema kylan, säger han till SVT.

Han menar att det inte blev lönt att sätta upp tältet för några veckor, den 4-5 mars ska planen stå klar för spel ändå, utan tält.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.