Haverikommissionen har varit på plats vid Gubbseleforsen för att inspektera olycksplatsen och talat med personer som varit inblandade och berörda av händelsen.
– Vi är fortfarande i faktainsamlingsfasen, vi ska samla ihop oss och fundera ytterligare på vad vi kan göra. Sedan handlar det om att få ner det här i en rapportskrift och göra en analys för att se om vi kan dra slutsatser som är värdefulla, säger Jörgen Zachau, utredningsledare vid Statens haverikommission.
Varför beslutade ni om att utreda den här händelsen?
– För att det rör sig om ett dödsfall, vilket gör att den tillhör kategorin mycket allvarlig båtolycka, säger Jörgen Zachau.
Fler myndigheter utreder
Ärendet utreds även fortfarande som ett arbetsmiljöbrott, vållande till annans död.
– Vi har hållit förhör. Nu väntar vi på Arbetsmiljöverket och haverikommissionens utredning, säger kammaråklagare Stig Andersson.
Arbetsmiljöverket håller i sin tur på att granska vilket förebyggande arbetsmiljöarbete som bedrivits i företaget som mannen var anställd av. När utredningen är klar kan arbetsmiljöinspektören Agnes Lundgren inte svara på.
– Som alltid vid handläggning av allvarliga händelser är det av viktatt arbeta skyndsamt men samtidigt noggrant. Detta för att så snartsom möjligt klarlägga händelseförloppet och samtidigt utredabakomliggande orsaker ordentligt. Utöver inspektioner kan detframkomma behov av andra/ytterligare utredningsåtgärder, skriver hon i ett mejl till SVT.