• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Två av de unga killar som var inblandade i den allvarliga olyckan mellan Malå och Norsjö har fått lämna sjukhuset. Foto: Privat.

Efter allvarliga bilolyckan mellan Malå och Norsjö – två vårdas fortfarande på sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

De två unga killar som vårdats på Lycksele sjukhus efter den allvarliga bilolyckan mellan Malå och Norsjö har fått lämna sjukhuset. De övriga två vårdas fortfarande på vårdavdelning vid Norrlands universitetssjukhus i Umeå.

Det var under natten mot söndags som en bil med fyra ungdomar under 18 år voltade mellan Norsjö och Malå. Enligt polisen var det en allvarlig olycka och en person vårdades ett tag på intensivvårdsavdelning.

Men nu meddelar Region Västerbotten att två av killarna som vårdats med lindriga och måttliga skador fått lämna sjukhuset. Den som vårdats med allvarliga skador på intensiven har nu flyttats till vårdavdelning. Regionen har även besked vad gäller den fjärde personen i olyckan.

– Han vårdas också på vårdavdelning och har måttliga skador, säger Petra Olgarsson som är presskontakt vid Region Västerbotten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.