Platsen där bilolyckan skedde har spärrats av och ska undersökas av polisen. Fordonet har polisen tagit i beslag. Foto: Privat

Bil voltade mellan Norsjö och Malå: ”Allvarligt skadade”

Uppdaterad
Publicerad

En bil körde av vägen mellan Norsjö och Malå vid 04.30 under natten mot söndag. Fyra ungdomar som färdades i bilen är förda till sjukhus.

Alla fyra är ungdomar från Malåtrakten och under 18 år. Deras vårdnadshavare är underrättade.

– Det finns personer som är allvarligt skadade efter händelsen, mer än så säger vi inte i nuläget med hänsyn till närmast berörda, säger polisens jourhavande förundersökningsledare Mats Bruhn.

På tisdagen meddelade Region Västerbotten att en av de som vårdas vid intensiven på Norrlands universitetssjukhus har allvarliga skador.

Två av de skadade vårdas på Lycksele lasarett. En av dem bedöms ha måttliga skador medan den andra är lindrigt skadad. Exempel på måttlig skada kan vara hjärnskakning eller fraktur.

Förare misstänks för brott

Ingen av ungdomarna har än så länge hörts av polisen. Däremot har vittnen hörts.

Polisen har flera brottsrubriceringar i samband med olyckan. Det handlar om misstankar för grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning och grovt vållande till annans kroppsskada.

– Ingen av de inblandade hade körvana, säger Mats Bruhn.

Film spelades in efter kraschen

SVT har även tagit del av en kort film på några sekunder som spelades in efter kraschen. Där syns bland annat den voltade bilen och några av de skadade personerna.

– Vi på polisen har kännedom om filmen och har säkrat material, säger Mats Bruhn.

Bilen har tagits i beslag och polisen jobbade under söndagen med att dokumentera olycksplatsen.

Kyrkan i Malå höll öppet sitt församlingshem mellan klockan 15-21 på söndagskvällen för den som ville komma dit och få stöd.

Fyra ungdomar skadades i en singelolycka utanför Norsjö under natten mot söndag. Den utmärkta platsen på kartan är en uppskattning baserad på information till SOS alarm. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.