En delad bild med två sektioner. Till vänster ses en person som sitter i en bil med en tumme upp, klädd i en mörk tröja med en svensk flagga på ärmen. Till höger ligger en annan person på en tatueringstol i en studio och en tatuering är på väg att utföras.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Alla pappor hade gjort det om ens grabb tar OS-guld”, säger Fredrik Åhman. Foto: Elin Moberg/SVT, Fanny Åhman.

Efter OS-succén – David Åhman om att pappan tatuerade pungen: ”Han är stolt”

Publicerad

Beachvolleybollstjärnan David Åhmans pappa höll sitt löfte om en pungtatuering om sonen tog OS-guld. Nu har familjen Åhman varit på en tatueringsstudio där pappa Fredrik Åhman fått OS-ringarna på pungen.

– Aj aj aj aj aj, säger Fredrik Åhman när tatueraren gör sin grej.

För över en månad sedan tog Umeåsonen David Åhman hem ett OS-guld tillsammans med kompanjonen Jonathan Hellvig. Detta efter en odramatisk final framför Eiffeltornet i Paris där de vann med 2-0 i set mot Tyskland.

Innan OS-succén lovade pappa Fredrik Åhman att om sonen kom hem med ett OS-guld skulle han tatuera in OS-ringarna på pungen. Anledningen var också för att markera att i hans pung – där finns guldspermier.

– Alla pappor skulle göra det här om ens grabb tar OS-guld, säger Fredrik Åhman när han ligger på tatueringsbritsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.