En person står vid en vit elbil och inspekterar dess motorhuv. Personen håller i en laddkabel, och i bakgrunden syns andra parkerade bilar och en skog.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det ska vara ett hållbart resande” – se kommunikationschefen berätta om varför man satsar på laddstolpar. Foto: Berno Jonsson/SVT

Företaget i Vindeln raggar arbetskraft med 178 laddstolpar

Publicerad

Verkstadsföretaget Rototilt i Vindeln har installerat 178 stycken laddstolpar på sin parkering vid fabriken.

– Vi är ett företag i tillväxt och vi behöver rekrytera medarbetare från hela regionen. Man behöver bilen för att ta sig hit, säger Fredrik Berggren som är kommunikationschef.

Han har efterforskat och försökt hitta liknande laddplatser men inte lyckats, därför tror han att den här företagsparkeringen i Vindeln är en av Sveriges största laddplatser.

– Folk är jättenöjda även om de får betala en liten kostnad som är kopplad till elpriset och vi möjliggör ett hållbart resande och kan kanske locka folk att börja jobba hos oss, säger Fredrik Berggren.

Tuff konkurrens om arbetskraft

Rototilt är ett av de företag som har haft svårt med kompetensförsörjningen och vittnat om den tuffa konkurrensen i branschen. De var bland annat med på en rekryteringsmässa på Umeå universitet i juni.

– Det här är en aktivitet bland många vi kommer att göra, så det är viktigt att hela tiden jobba med den här rekryteringsfrågan, sa HR-strategen Peter Strömberg i somras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.