• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

En polis står framför ett avspärrningsband

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen jobbar fortfarande med stora resurser i bostadsområdet där det misstänkta mordet skedde. Foto: Patrik Samuelsson/SVT

Misstänkta mordet på Mariehem: Polisen efterlyser filminspelningar

Uppdaterad
Publicerad

Polisen vädjar nu till allmänheten om hjälp för att hitta ny information om det misstänkta mordet på Mariehem i Umeå. Bland annat efterlyser man filminspelningar från brottsnatten.

– Det kan ju finnas privatpersoner som har övervakningskamera eller liknande, säger Olle Andersson, chef för polisens utredningssektion.

Misstankarna mot den man i 20-årsåldern som tidigare satt anhållen är avskrivna.

– Vi fortsätter nu med ett brett polisarbete där vi tittar på både personer som vi tittat på tidigare och andra personer, säger han.

Misstänkt mord på Mariehem

Efterlyser privata övervakningskameror

Polisen använder stora resurser för att hitta gärningsmannen, bland annat utförs dörrknackningar i området.

Som en del av utredningsarbetet fortsätter polisen att be allmänheten om hjälp. Nu riktar de sig särskilt till personer som har en privat kamera som kan ha gjort inspelningar under natten mot söndagen.

– Det kan ju finnas medborgare som har en kamera i bilen, företag som spelar in i entrén eller privatpersoner som har övervakningskamera eller liknande. Om det är så är vi väldigt intresserade av att ta del av det, säger Olle Andersson.

Blommor vid ett träd, polisen Olle Andersson

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Ingen slump att det här händer” – hör Olle Andersson, chef för utredningssektionen, berätta om huruvida fallet kopplas till kriminella nätverk eller inte. Foto: Johan Everljung, Tommy Forsgren/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord på Mariehem

Mer i ämnet