Hotellkedjan Comfort har slutat servera korv och bacon till frukost och reaktionerna är blandade. Det var i september som hotellkedjan Comfort tog ett nationellt beslut att inte servera bacon och prinskorv till frukost.
Ett medvetet miljö- och hälsoval där hotellgästerna istället erbjuds mer gröna och klimatvänliga alternativ. Kallskuret kött finns fortfarande kvar men en del gäster tycker inte att det räcker.
– Jag tycker det är dåligt, för det vill man gärna ha. Det blir mer stadig frukost då istället för att bara ta en smörgås, tycker hotellgästen Carina Karlsson.
– Det finns en del som anser att bacon tillhör en frukost, men jag tror ändå att ganska många inser att det är ett steg i rätt riktning. Det här kommer att komma mer och mer så att nu initialt i början är vi litet oroliga och man är litet fundersam, men vi känner att det här är helt rätt beslut, säger Linda Jonsson, hotelldirektör.
Miljön i fokus
Köttproduktion är en av dom största källorna till koldioxidutsläpp och under hösten har bl.a. Världshälsorganistationen, WHO, pekat på att en minskad konsumtion av processat kött kan reducera risken för tjocktarmscancer.
– Jag accepterar det. Jag har också läst det här om köttprodukter och charkuterier så det tycker jag är bra. Jag ska skärpa mig, menar Gunilla Livstrand, hotellgäst.