Det blev ett enhälligt ”ja” i kommunfullmäktige för (S) förslag att rädda krisande mässbolaget Nolia. Foto: Pressbild / SVT

Klart: Umeå kommun räddar Nolia med miljontillskott

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ett enhälligt ”ja” i kommunfullmäktige för (S) förslag att rädda krisande mässbolaget Nolia. Piteå kommun har redan gått in med sju miljoner kronor och nu går även Umeå kommun in med samma summa.

Idag fattade politikerna i kommunfullmäktige i Umeå beslut om att rädda krisande mässbolaget Nolia. En stor del av de anställda vid Nolia har sagts upp på grund av pandemin.

Alla tre ägare, Skellefteå, Piteå och Umeå kommun gick in med fem miljoner extra var förra året, men i februari i år röstade Skellefteå Stadshus AB för att lämna delägarskapet. Detta resulterade i att Piteå och Umeå därför var tvungna att gå in med mer pengar.

I Piteå kommun har man redan beslutat att gå in med sju miljoner kronor. Och efter dagens fullmäktige står det klart att även Umeå går in med samma summa efter ett enhälligt ”ja” i kommunfullmäktige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.