”Det är klart att det påverkar” – hör kommunalrådet om situationen Foto: Fredrik Svensson, SVT

Kommunalråd i Lycksele lugnar efter besked att tjänster försvinner

Uppdaterad
Publicerad

Arbetsförmedlingens besked om att man nu minskar bemanningen på Arbetsförmedlingen i Lycksele är naturligtvis tråkigt, men arbetsmarknadsläget är trots allt gott i kommunen. Det menar kommunalrådet Roland Sjögren (KD).

I tisdags kom beskedet om Arbetsförmedlingen skär ner i bland annat Lycksele.  Av 100 utlovade tjänster på Arbetsförmedlingens kundservicekontor i kommunen ser det nu ut att bli bara 20.

– Ja, vi vet ju inte hur många jobb det blir. Det här ju den nya digitala delen av Arbetsförmedlingen som man rimligen vill satsa på, men jag tänker att det kanske tar lite längre tid, säger kommunalrådet Roland Sjögren (KD).

Är inte orolig

Sjögren menar att den budget som lades av M och KD naturligtvis är en bidragande orsak till att Arbetsförmedlingen skär ner, men menar också att den sittande regeringen pekat på behovet av andra aktörer. Och han är inte så orolig för arbetsmarknadsläget i Lycksele.

– Vi ska veta att det händer andra saker i Lycksele, vi har privata aktörer som rekryterar folk hela tiden. Det har säkert rekryterats fler än 100 personer till andra jobb under den här perioden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.