Mammas nya kille kommer tillbaka i nytt format

Uppdaterad
Publicerad

Mammas nya kille har valts till P3:s bästa humorprogram någonsin. I sommar är det populära programmet tillbaka i etern med nytt material – nu i ett nytt format och ny kanal.

Det är tre år sedan Mattias Fransson, Sofia Wretling, Lars Berge, Bengt Strömbro, Sven Björklund och Olof Wretling senast gjorde Mammas nya kille i radioformat.

”Förr i tiden”

I 20 kortprogram à sex minuter får lyssnarna bland annat höra Katla tipsa om kulturevent du inte får missa i sommar, hjärngympa med Kicki Tapper i Chevan, Mangan som sänder Jordbrukspodd och Job Andersson berätta hur man semestrade förr i tiden.

– Vi blev nyfikna och peppade på det nya formatet med korta program, men det visade sig vara minst lika mycket jobb som de långa format vi gjort tidigare, säger Olof Wretling och fortsätter:

– Det har varit roligt att återvända till karaktärerna, och jobba på det sättet igen.

”Har blivit äldre”

Att humorgruppen nu byter från P3 till P4 menar Wretling är naturligt.

– Både vi och våra tidigare lyssnare har blivit äldre. Nu får vi chansen att möta en ny publik i en ny kanal och samtidigt ge vår publik helt nytt material.

Testar nya formatet live

Redan på fredagskvällen kommer humorgruppen att testa det nya formatet under Umeå humorfestival där de bjuder på radiobio som avslutas med ett liveframträdande.

Mammas Nya Kille sänds i P4 torsdagar och fredagar kl.10.50 med start 14 juni.

Mer om Mammas Nya Kille

Mammas Nya Kille sändes för första gången hösten 2005. Programmet utsågs 2008 av P3:s lyssnare till det roligaste humorprogrammet genom tiderna.

Mammas nya kille har belönats med Svenska podradiopriset i kategorierna ”Bästa svenska kanal” och ”Bästa humorkanal” och nominerats till Stora Radiopriset två gånger.

Hösten 2016 översattes programmet till scenförställningen ”Mammas Nya Kille – Ett kunskapslyft” som spelades 110 gånger och även spelades in för SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.