Den anhållne mannen uppges vara bekant med offret. Foto: Stefan Brännström/SVT

Man anhållen för våldtäkt i Holmsund

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern har anhållits misstänkt för den grova våldtäkten i Holmsund förra veckan. Mannen är skäligen misstänkt, vilket är den lägre misstankegraden.

Det var under natten till söndag som polisen fick kännedom om brottet, men det ska ha skett ett par dagar tidigare. Polisen spärrade då av flera platser i Holmsundsområdet.

Polisen skriver nu på sin hemsida att de arbetat brett med ärendet och hållit förhör, knackat dörr och säkrat spår. Den nu anhållne mannen är bekant med offret.

Ärendet leds av åklagare och polisen uppger att det inte finns några fler uppgifter att lämna just nu.

En vit lastbil står stilla på en väg, medan en polisbil med blå och gula detaljer är parkerad i närheten. Bakgrunden visar träd med höstfärger och en busshållplats som är delvis skymd av ett blått tält. Det är en dämpad, molnig dag.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisavspärrningar under polisens utredning av flera platser i Holmsundsområdet. Foto: Stefan Brännström/SVT Foto: SVT/ Stefan Brännström

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.