Polisen spärrade under onsdagen av ett område i Vilhelmina efter att en person hittats avliden. Foto: Ante Fahlén

Man hittad död utomhus i Vilhelmina: ”Ingen anledning att känna oro”

Uppdaterad
Publicerad

En man har hittats död utomhus i Vilhelmina under onsdagsmorgonen. Polis utreder vad som hänt.

– Just nu utesluter vi ingenting. Vi utreder förutsättningslöst alla olika typer av riktningar, säger Mats Bruhn, polisens förundersökningsledare.

En avspärrning har gjorts i väntan på teknisk undersökning av platsen där mannen påträffades. Ett stort polispådrag pågår i närheten av busstationen vid Järnvägsgatan ner mot Volgsjön i Vilhelmina.

– Det är ett helt gäng poliser här som är vitklädda, någon går med hund. Det är mitt på en väg, säger Vilhelminabon Ante Fahlén.

Polisen fick larmet runt 06.30 på onsdagen. Ett område har spärrats av, polispatruller har under onsdagen undersökt platsen, förhör har hållits. Flera polistekniker finns på plats i Vilhelmina.

Oklart hur mannen dog

Mannens anhöriga är underrättade. Frågetecken omgärdar dödsfallet, det är fortfarande oklart hur mannen har avlidit.

– I nuläget är det öppet. Vi jobbar fortfarande med ärendet, uppgav Marie Andersson, RLC-befäl vid polisen, vid 13.30.

Vid 13.45-tiden började polisens tekniker packa ihop och lämna platsen.

Mats Bruhn, jourhavande förundersökningsledare, uppger att polisen under dagen har ägnat sig åt sedvanliga utredningsåtgärder som förhoppningsvis ska ge svar på centrala frågor.

Polisen ser ingen anledning till oro

– Kriminalteknikerna har pratat med Rättsmedicinalverket som även framgent kommer att kunna hjälpa till med att ge svar på frågor om dödsorsak och dödssätt, säger Mats Bruhn.

Polisen meddelade under onsdagseftermiddagen att en förundersökning gällande mord hade inletts. Syftet var att kunna vidta diverse utredningsåtgärder. Polisen tillägger att det inte finns någon misstänkt i ärendet.

Finns det skäl att misstänka brott?

– Just nu utesluter vi ingenting. Vi utreder förutsättningslöst alla olika typer av riktningar. Men jag vill understryka att det finns absolut ingen anledning för allmänheten att känna oro, säger Mats Bruhn.

Hur vet du det, om ni inte vet hur mannen dog?

– På grund av objektiva omständigheter som vi i polismyndigheten känner till. Vi bedömer att vi utifrån vad vi vet i dag kan uttrycka oss så.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.