Multisjuka Kersti Eriksson från Holmsund saknade antikroppar efter dubbelvaccinering

Uppdaterad
Publicerad

Kersti Eriksson är multisjuk, vilket gör att hon kan bli svårt sjuk i covid-19. Trots dubbelvaccinering hade hon inga antikroppar, något som hon själv beskriver som skrämmande.

– Jag vet inte ens om jag skulle överleva om jag blev smittad, säger Kersti Eriksson från Holmsund.

Kersti Eriksson har både diabetes, astma och lungfibros och medicinerar för detta flera timmar om dagen i en speciell andningsmaskin. Medicineringen gör att hennes immunförsvar är försvagat och har därför svårt att bilda antikroppar efter en vaccinering.

Kersti Eriksson är i riskgrupp för att bli svårt sjuk i covid-19 och när vaccinen kom hoppades hon ändå på att få ett extra skydd.

Coronaviruset i Västerbotten

– Jag hade ingenting efter dubbla doser. Men sen vet man ju inte om det var fel på provet eller något annat, säger Kersti Eriksson.

”Jag har varit livrädd”

Kersti Eriksson har varit försiktig under pandemin och försökt undvika nära kontakt med andra för att inte bli smittad. Men hon behöver gå ut på promenader för att hosta upp slem som finns i lungorna.

– Jag har varit livrädd. Går jag in nånstans har jag munskydd. Igår var det lite skräck för jag behövde åka buss till sjukhuset och då gällde det att hitta en buss med mindre folk, säger hon.

Nu har Kersti Eriksson fått sin tredje dos. Hör henne berätta i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet