Regn och blåst i söder Foto: SVT

Nu kommer solen

Uppdaterad
Publicerad

Slutet på veckan bjuder på sol i hela länet.

I dag: Både regn och snö i söder

Högtryck och sol blir det för Norrland idag.  I Svealand blir det istället blåsigt med regn eller blötsnö.  Norra Götaland får också en del regn  men i södra Götaland kan solen titta fram efterhand.  Under dagen avtar vindarna i söder men i de nordligaste fjällen ökar vinden under eftermiddagen och ikväll  blåser det hårda vindbyar under några timmar.

Torsdag: Högtryck och sol

Högtrycket bestämmer nu vädret över Sverige. Mycket sol på dagarna, fast just i norra Götaland och södra Svealand moln som möjligen skymmer solen. Plusgrader i praktiskt taget hela landet. Men var försiktig med blommorna i era trädgårdar, det blir kallt med flera minusgrader på nätterna i hela landet.

Fredag– söndag: Högtrycket bestämmer

Det blir en hel del sol också under denna period. Men ett snäpp kallare luft kommer ner över norra Sverige och denna kallare luft fortsätter söderut. Kalla kommande nätter med temperaturer väl på minussidan.

Uppdaterad onsdag kl 04.40

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.