En dödsolycka har inträffat i närheten av Bolidens i Kristineberg. Arkivbild. Foto: Henrik Montgomery/TT

Misstänkt arbetsplatsolycka med dödlig utgång i närheten av gruva i Lycksele

Uppdaterad
Publicerad

En misstänkt arbetsplatsolycka med dödlig utgång inträffade på tisdagen i närheten av Kristinebergsgruvan i Lycksele kommun. En man i 70-årsåldern som arbetade åt en entreprenör har omkommit.

Det var i tisdags morse som olyckan inträffade i samband med lastning av gråberg utanför gruvområdet. Norran.se var först att rapportera om olyckan

Enligt vittnesuppgifter skulle mannen kliva ur sin hjullastare för en fikapaus och klev ut på bryggan uppe i traktorn när han föll ett par meter ner i backen. 

– Förmodligen missade han ett fotsteg och föll så illa att han fick en blödning i huvudet. Det är oerhört jobbigt och tragiskt för alla inblandade, säger ägaren till företaget som mannen jobbade åt.

Gruvchefen: ”Stor sorg”

77-åringen fördes till sjukhus men avled två dygn senare. Personal på gruvan har informerats om händelsen. Händelsen är anmäld till Arbetsmiljöverket. 

– Vi känner för familjen, vänner och kollegor. Den här personen hade jobbat hela sitt liv inom gruvverksamheten så det är med stor sorg vi tagit del av händelsen, säger Erik Fjällström, gruvchef vid Bolidens gruva i Kristineberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.