Iosif Karambotis, ordförande i socialnämnden i Skellefteå kommun.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Skellefteå kommun har tecknat ett nytt avtal för ett härbärge som gäller fram till sista april. I klippet berättar socialnämndens ordförande hur många platser det rör sig om. Foto: Patrik Samuelsson/SVT

Nytt avtal klart för härbärge i Skellefteå

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteå kommun har gjort klart en ny upphandling för ett härbärge. Avtalet är med LP-verksamheten i Ursviken och kommer börja gälla från och med den 12 februari.

Skellefteå kommun bröt med Ayanna Home AB i slutet av januari efter att företaget inte hämtade upp hemlösa enligt avtal och flera tvingades lösa sovplats på egen hand.

– Vi är väldigt glada att det har gått att ordna fram ett nytt härbärge så pass snabbt. Det här har varit vår största prioritering, säger Iosif Karambotis, ordförande i socialnämnden i Skellefteå kommun.

Vill hitta långsiktig lösning

Avtalet gäller från den 12 februari och det är även tänkt att driften av härbärget ska vara igång då. Avtalet med LP är upphandlat att pågå fram till och med 30 april 2024 och Skellefteå kommun arbetar med en långsiktig lösning som kommer ta vid efter det datumet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.