• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

En person fördes till sjukhus efter bussolyckan på E4 söder om Robertsfors. Foto: Räddningstjänsten

Olycka med buss och lastbil på E4 söder om Robertsfors

Uppdaterad
Publicerad

En buss och en lastbil har kolliderat på E4 söder om Robertsfors. Tio personer ska vara inblandade i olyckan och enligt polisen har busschauffören förts till sjukvård med ambulanshelikopter.

Larmet om olyckan kom klockan 11.18 på måndagen. Enligt SOS alarm har lastbilen blivit påkörd bakifrån av bussen och omkring tio personer ska vara inblandade. Räddningstjänst, två ambulanser och en ambulanshelikopter skickades till platsen.

– Det är en man som är mer skadad än de andra och ska bli hämtad med helikopter. Ambulanspersonal finns på plats nu för att kontrollera hur alla mår och de andra ska inte behöva uppsöka sjukvård, sa Elin Andersson, presstalesperson på polisen, vid 12-tiden.

Vid 12.30 uppger hon att den skadade mannen, som är busschauffören, har lastats i helikoptern.

Växelvis trafik på E4

I samband med olyckan stängdes E4 av helt i södergående riktning. Även norrgående körfält stängdes av när helikoptern skulle landa. Enligt Trafikverket kan trafiken nu passera växelvis på platsen.

Länstrafiken har beställt en ersättningsbuss som ska transportera de passagerare som inte skadats från platsen, enligt operatör på SOS.

Vid lunchtid på måndagen krockade en lastbil och en buss på E4 söder om Robertsfors. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.