Lena Lundgren, lokal samordnare på IF metall.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon berättar Lena Lundgren, lokal samordnare på IF Metall, om tillströmningen av nya medlemmar. Foto: Berno Jonsson/SVT

Rusning till facket bland Northvolt-anställda

Publicerad

Efter beskedet om att Northvolt ska dra ner på personal i Skellefteå finns en oro bland anställda. Fackförbundet IF Metall ser en stor ökning av anställda som vill gå med i facket.

– Jag skulle bedöma att vi har fått in ett par hundra medlemmar de senaste en till två veckorna, säger Lena Lundgren, lokal samordnare på IF Metall.

Förra veckan kom besked om att en del av fabriken i Skellefteå stängs och personal varslas om neddragningar.

IF Metall menar att man har dagliga förhandlingar med Northvolt om detta. Facket uppdaterar också medlemmarna kontinuerligt om läget.

Ekonomisk kris för Northvolt

– Ibland kanske det inte finns så mycket att berätta. Men vi försöker informera medlemmarna dagligen. Det finns en stor oro märker vi bland våra medlemmar, säger Lena Lundgren, lokal samordnare på IF Metall.

Efter beskedet har fackförbundet märkt att allt fler anställda vill bli medlemmar.

– Det är oftast så det är när det blir oroligt på företag. Då märker vi en tillströmning, säger Lena Lundgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ekonomisk kris för Northvolt

Mer i ämnet