Emma Bjärgestad, Magnus Borgeryd och Lena Danielsson på Åsele marknad

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi har väl inte kommit upp i den nivån som var innan coronan”, säger Eskil Norberg, knallare. Se klippet för att få höra mer om årets marknad. Foto: Tindra Näsström/SVT

Så var årets Åsele marknad: ”Återhämtar sig sakta men säkert”

Publicerad

Två år i rad har den ställts in – men i år var den populära Åsele marknad tillbaka. Enligt arrangörerna lockade den 150 000 besökare.

– Det är roligt, det lever liksom vidare, säger besökaren Emma Bjärgestad.

Under 2020 och 2021 ställdes Åsele marknad in på grund av Covid-19, sedan dess har både antalet försäljare och besökare varit färre än innan pandemin. Under årets marknad upplevs antalet besökare ha ökat, enligt både knallare och besökare på plats.

Enligt Paulina Figaro, chef för fritid, turism-och kultur vid Åsele kommun, var antalet besökare uppmätt till 150 000 personer. Enligt arrangörerna har även antalet knallare ökat sedan förra året, från 180 till 200 stycken.

– Det har hämtat igen sig, det kan man väl säga, säger knallaren Eskil Norberg.

Under helgen var det även fullbokat på Åsele Wärdshus som kommunen köpt och rustat upp inför sommarens marknad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.