Två barn i skelettsminkning och höga hattar står bland klädställningar och folk.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Den här kliar väldigt mycket” – se bröderna Ture och Arvid Vestergren prova läskiga kostymer på Norrlandsoperan. Foto: Anna Bergman/SVT

Se när barnen går lös på Norrlandsoperans kostymer

Publicerad

Under onsdagen höll Norrlandsoperan i Umeå öppet för Halloweenfirande barn som ville få hjälp av professionella kostymtekniker och sminkörer att spöka ut sig.

– Vi vill visa aktiviteter som vi är bra på och samtidigt försöka hitta en ny publik, säger Markus Falck, musikproducent på Norrlandsoperan.

De läskigaste kläderna från operans kostymförråd stod öppna, vid ett piano musicerade en vampyrduo och på storbildsskärm visades danskoreografier att följa efter när Norrlandsoperan höll öppet hus under höstlovet.

Arrangemanget är en uppdaterad repris på ett liknande som hölls under påsklovet.

– Det blev en sådan succé att vi bestämde oss för att göra ett till under senhösten. Nu när ungarna är lediga vill vi bjuda in dem för att visa våra miljöer, säger Markus Falck.

Se när barnen fick gå loss i operans kostymförråd och på dansgolvet i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.