Topptippat Skellefteå AIK inför SHL-premiären: ”Tror vi har stora vinstchanser”

Uppdaterad
Publicerad

På lördag drar SHL igång och Skellefteå tar emot Malmö på hemmaplan. 18-årige Elias Salomonsson, som i år har tagit klivet upp till A-laget och han tror på vinst på lördag.

– Jag tror vi har stora vinstchanser. Vi har publiken med oss med en fullsatt arena, så vi ska gå för tre poäng, säger han.

Inför premiären har man tränat rejält  för att sätta alla detaljer på plats, man har också haft lite extra fokus på powerplay- och boxplayspelet.

– Spel i numerärt över- och underläge blir viktigt, förutom fem mot fem spelet. Det är också viktigt att man är bra när man spelar med en man mer eller en man mindre. Så det har vi nött på, säger Robert Ohlsson tränare.

Legendaren ska hyllas

Den tidigare Skellefteåforwarden Jimmie Ericssons prestationer ska hyllas under premiären,  genom att hans tröjnummer 21 pensioneras och hissas upp inne på Skellefteå kraft arena. 

Laget kommer även att spela matchen iklädd en särskild matchdräkt, som är i färgerna svart och guld, som är en hyllning till åren 2013 och 2014 då laget tog SM-guld.

– Han har betytt otroligt mycket. Man har alltid sett upp till han, han är en ikon i klubben, säger Elias Salomonsson.

Hör tränaren Robert Ohlsson berätta mer i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.