Familjen Hansen står i sitt stora familjetält på campingen i Byske. Ovanför tältets entré sitter en Norgeflagga.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är roligt för barnen” – se Camilla Hansen visa familjens tält där alla sex sover under samma tak. Hör mer om campinglivet på Byske havsbad i klippet. Foto: Anders Öhlund/SVT

Stora familjetält populärt på campingen i Byske: ”Roligare för barnen”

Uppdaterad
Publicerad

Stora familjetält blir allt mer populära bland campinggäster. Det märks bland annat på campingen i Byske i Skellefteå kommun där ett tiotal stora familjetält slagits upp.

– Här har vi vardagsrum, kök och två sovrum, plats för hela familjen. Vi är sex personer som bor här i tältet, säger Camilla Hansen från Norge som semestrar i Sverige.

Familjen har tillbringat ett par dagar på havsbadet i Byske när SVT träffar dem vid deras tält. Camilla Hansen ser flera fördelar med att hela familjen delar tält i stället för att hyra en stuga.

– Det blir roligare för barnen att bo så här, mer friare än att bo i stuga. Vi trivs jättebra i vårt stora tält. Dessutom är det lätt att sätta upp. Jag gör det på 40 minuter medan min man står och tittar på, säger Camilla Hanssen.

Svårt att rekrytera

Per Antonsson, badföreståndare vid Byske havsbad, berättar att den överhettade arbetsmarknaden ställt till med problem för badet. Det har nämligen varit svårt att rekrytera arbetskraft.

– Jag har aldrig upplevt en sådan här sommar där jag ända fram till nu fått ringa runt för att få tag i folk. Badet lockar inte, det finns så mycket andra jobb i Skellefteå, säger Per Antonsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.