Många njöt av solskenet och prövade fiskelyckan i helgens tävling Storfiskarn. Foto: Åke Runnman

Stora och små fiskar på Öreälven

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen hade ”Storfiskarn i Örträskbygden” premiär på Öreälven. Över 30 personer prövade fiskelyckan och även den minsta fisken räknades.

Det var en strålande vårvinterdag med bara några få minusgrader och nästan vindstilla när fisketävlingen Storfiskaren inleddes på Öreälven i Långsele under söndagen. I år var tävlingen större med fler deltagare och fler fiskeområden när även den lilla tjärnen Stortjärn ingick.

Fiskefamilj vann stort

Familjen Åström som fiskar varje dag, blev storsegrare i både vuxen- och barnklassen. Pappa Magnus Åströms fiskar vägde totalt 2.845 gram och gav honom segern i vuxenklassen. Yngsta sonen Emils fångst slutade på 1.046 gram och han vann därmed klassen för barn upp till åtta år. Även för storebror Oskar gick det bra med en tredjeplats i ungdomsklassen. Klassen vanns av Felix Olofsson från Hörnsjö som fick upp 700 gram fisk.

Felix Olofsson, Emil Åström och Magnus Åström blev dagens segare i sina olika klasser. Foto: Åke Runnman

Dagens minska fångst – ett gram

Men det var inte bara stora fiskar som nappade. Marita Olofsson fick istället upp dagens minska fisk. Med bara ett gram vägde fisken så lite att vågen inte reagerade vid invägningen. Storfiskarn fortsätter i Vargträsk den 8 april och avslutas sedan i Örtäsk den 15 april.

Dagens minsta fisk vägde bara ett enda gram! Foto: Åke Runnman

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.