TV-succén sätts upp i Skellefteå

Uppdaterad
Publicerad

Dramaserien Tre kärlekar av Lars Molin blev en publik- och kritikersuccé när den först visades i Sverige Television 1989. Nu sätts det älskade verket för första gången upp som utomhusteater. På Västerbottensteatern i Skellefteå.

– Största utmaningen blir nog folks förväntningar efter teveserien som gav en sådan upplevelse. Så det gäller för oss att svara upp mot dem, säger teaterchefen Med Reventberg vid Västerbottensteatern.

16 timmar blir 2

Tre generationer. En fors. Ett kraftbolag. Andra världskriget tar slut, men för familjen Nilsson har striderna bara börjat.

Sexton timmars teveserie har kokats ner till två timmars teater.  Regissören Åsa Ekberg Kentros tog vägen via Kjell Sundstedts och Niklas Hjulströms bearbetning som Folkteatern i Göteborg satte upp inomhus 2008.

I Västerbottensteaterns uppsättning bildar Skellefteälven en fond i en scenografi som i övrigt utformats av Helena Weegar. Cay Nyqvist har skrivit ny musik och Ela Bauman är koreograf.

– Vädret ser lovande ut inför premiären på lördag. Sedan ska vi spela under bar himmel i fyra veckor. Så vi håller tummarna, säger teaterchefen Med Reventberg.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.