I lägenheten och det tillhörande förrådet hittades stora mängder narkotika. Foto: Polisen

Två män döms för omfattande narkotikaförsäljning i Umeå – kopplas till rekordbeslag

Publicerad

Två män i 20-årsåldern döms för grovt narkotikabrott sedan de bedrivit en omfattande narkotikaförsäljning på Mariehem i Umeå. Drogerna kopplas till rekordbeslaget på Böleäng i våras.

Det var i mitten av mars i år som polisen slog till mot de de två männen, 20 och 21 år gamla. 20-åringen är hemmahörande i Stockholmsregionen och 21-åringen är från en av Umeås kranskommuner.

”Brottet bör bedömas som grovt eftersom det dels avsett en särskilt stor mängd narkotika, dels då brottet utgjort ett led i en verksamhet som bedrivits i större omfattning eller yrkesmässigt”, yrkade åklagaren i domen.

När polisen sökte igenom adressen på Mariehem fann de över tre kilo narkotika, mestadels amfetamin och cannabis, men även kokain och hundratals piller. Enligt domen så hämtades narkotikan från en adress på Böleäng, där polisen i våras beslagtog över 20 kilo narkotika.

De båda männen döms nu för grovt narkotikabrott. 21-åringen till tre års fängelse. 20-åringen till fyra år och sex månader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.