David Åhman och Jonathan Hellvig möter fansen på en galleria i Stockholm.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se guldmedaljörerna David Åhman och Jonatan Hellvig möta fansen och dansa på scen under firandet på en galleria i Stockholm. Foto: Christine Olsson/TT

Umeå kommun planerar firande av David Åhmans OS-guld

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ett firande i Umeå av David Åhmans och Jonatan Hellvigs OS-guld i beachvolley. Tidpunkten var först oklar, men nu är det beslutat att det blir på lördag.

– Jag hoppas att det blir i närtid, men det är inte så lätt, de har ett ganska fullspäckat schema, säger fritidsdirektören Stefan Hildingsson.

Under måndagen firades guldmedaljörerna David Åhman och Jonathan Hellvig liksom bland annat stavhopparen Armand Duplantis på en stor galleria i Solna. En representant från Stöcke IF var på plats.

Men även Umeå kommun vill fira – i Umeå.

– Vi håller på att planera, vi hade ett möte i morse och det finns tankar och idéer på att det blir någonstans publikt, säger Stefan Hildingsson.

Under tisdagen gick kommunen ut med att det blir på gallerian Utopia på lördag klockan 15.30. Senare under veckan ändrade man platsen till Döbelns park – på grund av det stora publikintresset.

Vad exakt firandet kommer att innebära är inte bestämt än.

– Men vi ska absolut fira ett OS-guld till Umeå, säger Stefan Hildingsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.