Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tre personer har omkommit i sina hem efter arbetspass på Northvolt. I videon får du en sammanfattning av det viktigaste som hänt – på 60 sekunder. Foto: SVT

Utredning om Northvolt-döda klar tidigast i höst

Uppdaterad
Publicerad

Utredningen om de tre dödsfallen på Northvolt i Skellefteå kommer inte att vara klar förrän tidigast i höst, rapporterar Ekot.

Det var efter det tredje dödsfallet i juni som polisen inledde utredningen.

– Vi påbörjar förhör nästa vecka sedan får vi se vilka utredningsåtgärder som vi behöver vidta efter det. Men det kan ta lång tid, säger Johan Stabbfors, gruppchef vid miljöbrottsgruppen i polisregion Nord till Ekot.

Anställda dog efter arbetspass på Northvolt i Skellefteå

Alla dog efter arbetspasset

Under det senaste halvåret har tre män hittats döda i sina hem. En 33-årig trebarnspappa hittades död i sin säng i januari. En månad senare hittades ytterligare en 19-årig man död i sin säng.

I början av juni hittades en man i 60-årsåldern död på sin balkong. Alla tre männen hade kommit hem efter att ha arbetat på batterifabriken.

Inte kunnat fastställa dödsorskaken

Den rättsmedicinska utredningen har inte kunnat fastställa dödsorsaken i något av fallen.

De utreds just nu var för sig och är rubricerade som dödsfall utan misstanke om brott. Däremot utreder polisen om det finns ett samband.

– Vi måste ha öppet för allt, säger Stabbfors.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Huvudskyddsombudet Mikael Stenmark berättar om oron bland anställda på Northvolts batterifabrik i Skellefteå. Foto: Evelina Dahlberg/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Anställda dog efter arbetspass på Northvolt i Skellefteå

Mer i ämnet