Utsatte flera barn för sexualbrott via Snapchat – 42-årig man i Västerbotten döms

Publicerad

En 42-årig man från Västerbotten döms för flera sexualbrott mot barn. Mannen ska ha utsatt elva flickor som var mellan 12 och 15 år när brotten begicks.

42-åringen döms nu för ett fall av våldtäkt mot barn,två fall av försök till våldtäkt mot barn, ett flertal fall av grovt utnyttjande av barn för sexuell posering och försök till detta, flera fall av grovt sexuellt ofredande mot barn, sexuellt ofredande, olaga hot samt barnpornografibrott.

Brotten inträffade under 2022 och 2023 och flickorna har befunnit sig i olika delar av landet.

– Genom kontakter via applikationen Snapchat har han på något sätt hittat de här målsägandena och börjat skriva med dem, sa åklagare Amanda Tapani i samband med åtalet mot 42-åringen.

42-åringen döms nu till fängelse i fem år och fem månader. Han ska även betala sammanlagt strax över 750 000 kronor i skadestånd till flickorna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.