Man inspekterar lägenhet

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Kommer trivas bra” – här inspekterar Stefan Strindholm på socialtjänsten rummen inför att de nya bostadsgästerna ska komma. Foto: SVT

Vilhelmina fortsätter locka ny arbetskraft med gratis bostad

Uppdaterad
Publicerad

För att locka folk att komma och jobba inom kommunen erbjuder Vilhelmina gratis boende i tre månader. Det har lett till nya kommuninvånare. Nu ska man fortsätta med projektet.

Vilhelmina kommun hade redan ett hyresavtal med det kommunala fastighetsbolaget Vibo som sträcker sig till årsskiftet 2025/2026.

Istället för att låta lokalerna stå tomma har man sedan i somras låtit personer som ska komma och jobba i kommunen få gratis boende i tre månader. Därefter kan man få hyra samma boende för en låg summa.

Tio personer fick erbjudandet i somras och två av dem valde att skriva sig i kommunen. Under början av 2024 kommer ytterligare personer flytta in.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.