Man vinterbadar och äter isglass

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör vane vinterbadaren Erik Fellmans bästa tips inför att bada i kallt vatten. Foto: Privat

Virala Erik Fellman tävlar i vintersim i Skellefteå – hör hans bästa tips

Uppdaterad
Publicerad

Det har blivit dags för skandinaviska mästerskapen i vintersim i Skellefteå. Över 400 deltagare är anmälda för att simma i det 0,2-gradiga Skellefteälven. En av dem är Tiktokaren Erik Fellman som har över 100 miljoner visningar när han vinterbadar.

Erik Fellman från Stockholm är en van vintersimmare. Klippen då han vinterbadar och samtidigt äter isglass har dragit miljonpublik på Tiktok.

– Jag promenerar till och från badet i shorts och t-shirt, säger han.

Skandinaviska mästerskapen i vintersim arrangeras den 9-11 februari i Skellefteå. Erik ska nu delta i mästerskapen för första gången. Han ska tävla i fyra sträckor – 25 meter, 50 meter, 100 meter och 200 meter.

– 25 meter har jag simmat tidigare och det är inga problem. Jag brukar bada i 10 till 20 minuter åt gången så 200 meter ska inte behöva vara så svårt heller, säger han.

Vad ska man tänka på inför sitt vintersim? I klippet delar Erik med sig av sina bästa tips för iskalla bad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.