Bild med två sektioner: till vänster syns flaggor med texten ”KÖRNERAKT” hissade på en flaggstång mot en klarblå himmel, och till höger en person i samtal som delvis är osynliggjord.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flaggorna vajar på halvstång utanför Örnfrakt i Örnsköldsvik. Hör Gustav Häggström om hur företaget agerar efter måndagens lastbilsolycka då en kollega omkom. Foto: Julija Sidner/SVT

Åkeriföretaget i sorg efter dödsolyckan – kollegan omkom när lastbilen körde av vägen

Uppdaterad
Publicerad

Utanför Örnfrakt i Örnsköldsvik vajar flaggorna på halv stång efter beskedet att en av deras medlemmar omkommit i lastbilsolyckan mellan Örnsköldsvik och Björna.

– Han var en av våra trognaste medlemmar, säger ordföranden Gustav Häggström.

I måndags vid lunchtid kom larmet om att en lastbil voltat av länsväg 352 mellan Björna och Örnsköldsvik. Chauffören, en man i 40-årsåldern, omkom av skadorna.

Lastbilen landade på taket ned i ett dike och bärgades tisdag morgon. Gustav Häggström, ordförande i Örnfrakt, beskriver den avlidne mannen som en profil för hela lastbilsbranschen.

– Vi började ungefär samtidigt, han och jag, som egna åkare. Han var en oerhört duktig yrkesman, säger Gustav Häggström.

Utreder vårdslöshet i trafik

Polisen utreder olyckan och under tisdagen görs en teknisk undersökning av fordonet.

– Vi försöker hitta ett svar på vad som har orsakat den tragiska olyckan, säger Jimmy Kavenstrand förundersökningsledare på polisen i Örnsköldsvik.

Den initiala brottsrubriceringen är vårdslöshet i trafik, men Jimmy Kavenstrand poängterar att det inte behöver handla om vårdslöshet.

– Rubriceringen är för vi ska kunna tillämpa vissa utredningsåtgärder, säger han.

I klippet minns Gustav Häggström sin kollega och berättar hur Örnfrakt har agerat sedan de nåddes av det tragiska beskedet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.