Framkomligheten på länsväg 352 förbi olycksplatsen är begränsad under bärgningsarbetet som pågår under hela måndagseftermiddagen. Foto: Julija Sidner/SVT

Lastbil på taket mellan Björna och Örnsköldsvik – föraren klämdes fast

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil hamnade på taket i diket på länsväg 352 mellan Björna och Örnsköldsvik vid lunchtid på måndagen. Föraren klämdes fast i hytten och har förts till sjukhus.

Larmet till SOS kom 11.40. En lastbil hade voltat på länsväg 352 och låg på taket.

– Den privatperson som ringde in larmet såg att föraren hade klämts fast inne i hytten, säger Sandra Nordlund, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Mittnorrland.

Vid 12-tiden var räddningstjänsten på plats med flera fordon och hade påbörjat räddningsarbetet.

Skadeläget är än så länge oklart, men föraren har förts med ambulans till Örnsköldsviks sjukhus.

Lastbilen ska bärgas

Bärgningsarbetet beräknas pågå åtminstone fram till 15-tiden.

– Lastbilen ska lyftas för man vill försäkra sig om att ingen person finns under fordonet. Det har också skett ett dieselläckage på platsen, säger Sandra Nordlund.

Vägen var till en början helt avstängt, men öppnades vid 13.30-tiden åter för trafik. Framkomligheten kommer dock att vara begränsad under hela eftermiddagen.

Texten uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.