Under måndagen omkom en man efter att ha voltat av väg 352 utanför Örnsköldsvik. Räddningstjänsten ryckte ut till olyckan med flera resurser. Foto: SVT

Lastbil voltade mellan Björna och Örnsköldsvik – förare död

Uppdaterad
Publicerad

Vid lunchtid på måndagen voltade en lastbil av länsväg 352 mellan Björna och Örnsköldsvik. Föraren fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

Polisen har dokumenterat olycksplatsen och kommer att utreda dödsfallet.

Larmet till SOS kom 11.40. En lastbil hade voltat på länsväg 352 och låg på taket vid sidan av vägen.

– Den privatperson som ringde in larmet såg att föraren hade klämts fast inne i hytten, sa Sandra Nordlund, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Mittnorrland i samband med olyckan.

I samband med arbetet på plats har räddningstjänsten lyft på lastbilen för att säkerställa att ingen ytterligare person skadats.

Polisen utreder dödsolyckan

Mannen fördes till sjukhus med ambulans. Under kvällen meddelade polisen att han avlidit. Det är fortfarande oklart hur olyckan inträffat.

– Olyckan ska utredas. Vi har dokumenterat platsen, säger polisens presstalesperson Marie Andersson.

Vägen var till en början helt avstängt, men öppnades vid 13.30-tiden åter för trafik dock med begränsad framkomlighet.

Under tisdagsförmiddagen kommer vägen återigen vara avstängd i båda riktningar för att röjningsarbetet efter olyckan ska kunna färdigställas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.