Foto: SVT

Anders L Johansson och Inger Bergström polisanmälda

Uppdaterad
Publicerad

Lars-Gunnar Hultin (V) har lämnat in en polisanmälan med anledning av det guldkantade avtal som de tidigare landstings- och regiondirektörerna skrivit under för förra HR-direktören Lena Thelins räkning.

Det, för Lena Thelin, mycket förmånliga avtalet hemlighölls av regiondirektör Inger Bergström ända till hon, pressad av P4 Västernorrland, valde att tala sanning.

Till sitt försvar sa Inger Bergström att hon skrev under avtalet på order av dåvarande landstingsdirektör Anders L Johansson.

Krisen i Landstinget Västernorrland

Vill att frågan utreds

Nu vill Lars-Gunnar Hultin att polis och åklagare utreder om de två inblandade gjort sig skyldiga till trolöshet mot huvudman eller något annat lagrum.

– Ingen är oberörd av det som avslöjats. Höga tjänstemän i vår organisation kan inte tillåtas handskas på detta ovarsamma sätt med våra gemensamma tillgångar. Det är länsinvånarnas skattepengar vi pratar om. Jag vill att polis och åklagare går till botten med det här för att se om det kan klassas som brottsligt agerande enligt lagen, säger Lars-Gunnar Hultin.

Avtalet i fråga kostar landstinget 3,6 miljoner kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krisen i Landstinget Västernorrland

Mer i ämnet