Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar kommunalrådet Malin Svanholm (S) om vad regeringsbeskedet om flygplatsen i Kramfors betyder för kommunen. Foto: Hans Lindblom/SVT

Efter hot om nedläggning – flygplatsen i Kramfors blir kvar

Uppdaterad
Publicerad

Regeringen har beslutat att låta den tidigare nedläggningshotade Höga Kusten Airport i Kramfors vara kvar vilket P4 Västernorrland var först att berätta.

– Det är bara glädje idag, säger Malin Svanholm(S), kommunalråd i Kramfors .

Efter en statlig utredning som presenterades i mars 2023 föreslog utredaren Peter Norman att man bland annat borde lägga ner flygplatsen i Kramfors.

Enligt utredningen föreslog man att den allmänna trafikplikten borde ändras och att bland annat flygplatsen i Kramfors avvecklas. Istället föreslogs det att marktransport till Sundsvall-Timrå airport.

Regeringen går emot statliga utredningen

Nu ger infrastrukturminister Andreas Carlson (KD) beskedet att regeringen går emot utredningens förslag och låter Höga kusten airport vara kvar.

– De regionala flygplatserna är viktiga, inte bara för Västernorrlands koppling till Stockholm, utan också från övriga städers kopplingar till Västernorrland, säger Ebba Gustavsson, pressekreterare hos infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.