Exteriörbild Regionens hus i Västernorrland, hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Elina Backlund Arab (S).

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Elina Backlund Arab (S) blir inte partikamraten Glenn Nordlunds efterträdare som länets högst uppsatta sjukvårdspolitiker. Hon satsar i stället på familjen – se och hör henne i klippet. Foto: SVT

Elina Backlund Arab (S) vill inte ta över posten som regionstyrelsens ordförande

Uppdaterad
Publicerad

Elina Backlund Arab (S) står inte till förfogande att ersätta regionrådet Glenn Nordlund (S), det meddelade hon under tisdagen.

– Jag ska ta ansvar för hälso- och sjukvården och prioritera min familj, säger Elina Backlund Arab som i dag är ordförande för regionens hälso- och sjukvårdsnämnd.

Efter att Glenn Nordlund (S) kom med beskedet att han hoppar av som ordförande för regionstyrelsen i Västernorrland inleddes processen inom socialdemokraterna att hitta hans efterträdare.

Under tisdagen meddelar hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Elina Backlund Arab (S) att hon inte kandiderar till posten, som ska tillsättas under hösten.

– Det här är ett uppdrag som kräver otroligt mycket resande och jag behöver få prioritera min familj och mina barn i det här läget, säger hon till SVT.

Se och hör henne motivera sitt beslut här i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.