En delad bild. Den vänstra sidan visar en man som bär en gul och blå fotbollströja med det svenska landslagsmärket. Den högra visar en annan man i glasögon som sitter i en soffa, klädd i en mörk jacka och håller en svart hund. I bakgrunden syns en färgglad vägg med konstverk och olika föremål.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Patrick Lundström från Sundsvall (t.v) dog i terrordådet i Bryssel för ett år sedan. Hör barndomsvännen Håkan Alfredsson (t.h) berätta hur han och fyra andra vänner vill hedra Patricks minne. Foto: Privat/SVT

Ett år efter terrordådet i Bryssel: Vännerna vill hedra Patricks minne i idrottshallen i Indal

Publicerad

Det har gått ett år sedan Patrick Lundström från Sundsvall dödades i terrordådet i Bryssel. Nu vill hans vänner hedra honom, med en minnestavla i idrottshallen i Indal, där han växte upp.

– Det är ett sätt att uppmärksamma Patrick, säger barndomsvännen Håkan Alfredsson.

Patrick Lundström var en av de två svenskar som mördades i terrordådet i Bryssel för ett år sedan. Han var bosatt i Schweiz men växte upp i Indal i Sundsvall.

Nu vill Håkan Alfredsson tillsammans med fyra andra vänner, bland annat Lisen Altis, hedra hans minne genom att sätta upp en minnestavla i den snart färdigbyggda Stige idrottshall, som invigs i Indal i höst.

Svenskar döda i terrordåd i Bryssel

Förutom att den ska återspegla Patrick och hans kall inom fotbollen, kommer den också med andra budskap.

Lyfter vikten av förebyggande arbete för att stävja våldsdåd

– Det är så mycket våldsyttringar i världen. Allt i från läktarvåld på fotbollsmatcher till terrorattentat och motsättningar i samhället. Kan man göra någonting för att lyfta såna här frågor och stävja någon form av våldsyttringar så är det väl positivt, säger han.

Vad känner du kring den här dagen?

– Vemod, sorg. Samtidigt blir man förbannad också, att sådant här händer överhuvudtaget. Det är fruktansvärt på alla sätt, värst för hans närmaste naturligtvis, säger Håkan Alfredsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenskar döda i terrordåd i Bryssel

Mer i ämnet