Sammy Wajira Omar  testar mikrofonen i den nya studion, tillsammans med kompisarna Amir Ibrahim och Suber Rashid Abdis

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör när Sammy Wajira Omar testar mikrofonen i den nya musikstudion, och varför Tim Bergling-stiftelsen valde just Nacksta för sin nya musikstudio. Foto: Per-Erik Ström/SVT

Feststämning när Aviciis nya musikstudio invigdes i Nacksta: ”Känns väldigt häftigt”

Uppdaterad
Publicerad

Det rådde feststämning när Sundsvalls nya inspelningsstudio invigdes i Nacksta på torsdagskvällen. Ungdomar, polis och socialtjänst fanns med bland de inbjudna och intresset för att testa den nya studion var stort.

Studion i Nacksta blir den fjärde i landet finansierad av Tim Bergling Foundation, sedan tidigare finns musikstudios i Tensta, Umeå och Gävle. Målet är att bygga totalt tio musikstudioverksamheter.

– Vi vill bygga studios runt om i Sverige, där det finns en plats för ungdomar som vill uttrycka sig genom musiken, sätta ord på känslor och träffa trygga vuxna, säger Joanna Stassos Wolf, projektledare för Tim Bergling Foundation.

Stärka ungas kreativitet och välmående

Stiftelsen bakom studiosatsningen startades efter världsstjärnan Tim ”Avicii” Berglings död 2018. Studion är ritad av stjärnans studiodesigner Jens Eklund som också ritade Aviciis studio i Los Angeles.

Projektet samarbetar med olika aktörer för att skapa trygga miljöer där ungdomar mellan 13 och 25 år kan utforska sin kreativitet och stärka sitt välmående genom musiken.

Se ungdomarna testa nya studion i videon, och vad vännen tror att Tim ”Avicii” Bergling skulle ha tyck om musikstudion.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.