Poliser som söker efter bevis i Sidsjö till vänster, och en bild på åklagare Jens Göransson till höger.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
20-åringens försvarare Daniel Nordfjell säger att hans klient inte kände till några mordplaner. Senior åklagare Jens Göransson, till höger, säger att flera vapen tagits i beslag – hör dem i klippet. Foto: SVT

De unga misstänkta skyttarna i Sidsjö vittnar om hantering av automatvapen

Uppdaterad
Publicerad

Flera skjutvapen – bland annat ett automatvapen – beslagtogs i Sidsjö i Sundsvall i somras men det har ännu inte framgått vad de skulle användas till.

Teorin om att det skulle ske en gänguppgörelse som urartade i tortyr och mordförsök har inte kommit fram i några förhör hittills, enligt senior åklagare Jens Göransson.

Att de tre åtalade tonåringarna ska ha ha rekryterats av det kriminella nätverket Foxtrot för att döda en 20-årig medlem i Dalennätverket i Sundsvall har inte utredningen kunnat visa, enligt åklagare Jens Göransson.

– Det är därför vi lagt dem till last för förberedelse till mord. Så långt kan vi sträcka oss men vem som sedan skulle utföra det vet vi inte, säger Jens Göransson.

Misstänkt mordförsök i Sidsjö – Tonåringar skadades

Flera unga åtalas misstänkta för allvarliga brott.

– Antingen är det väldigt cyniskt och att man har ett väldigt begränsat konsekvenstänk, eller så struntar man i konsekvenserna, säger Jens Göransson.

Den 20-årige måltavlan för den planerade dödsskjutningen – som liksom de tre tonåringarna både är misstänkt och brottsoffer i målet – ska inte ha varit inblandad i några mordplaner mot de tre ungdomarna. Det enligt hans försvarare Daniel Nordfjell.

Hör åklagaren och 20-åringens försvarare i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mordförsök i Sidsjö – Tonåringar skadades

Mer i ämnet