Entrén till Sundsvall-Timrå flygplats, med skylten ”Airport Sundsvall-Timra” ovanför.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör i videon vilka nya destinationer som är aktuella från Sundsvall Timrå flygplats. Foto: SVT

Flygstoppet kan bli ett lyft för Sundsvall Timrå – flera nya destinationer aktuella

Uppdaterad
Publicerad

Det kommer att gå flyg från Sundsvall-Timrå till Stockholm även under november och december månad – men bara om resenärerna bokar. Det säger flygplatschefen Frank Olofsson.

När beskedet kom att SAS inte kunde flyga mellan Sundsvall-Timrå och Stockholm under årets två sista månader blev det kraftiga reaktioner från näringslivet i Sundsvallsregionen. Nu säger flygplatschefen att det är löst.

– Ja, men det krävs att ungefär hälften av stolarna bokas upp i förväg, annars blir det inget, säger Frank Olofsson, flygplatschef på Sundsvall-Timrå Airport.

Kollektivtrafik

Flera nya destinationer

Det är det finska bolaget LYGG som tar över ansvaret för flygningarna under två månader, med samma plan som skulle ha kört för SAS. Enligt Olofsson går det bara att boka biljetter via LYGGs hemsida.

– Och om det här försöket fungerar bra är LYGG intresserade av att starta upp flera nya destinationer från Sundsvall-Timrå, säger Frank Olofsson till SVT Västernorrland.

I videon hör du vilka nya destinationer som kan bli aktuella nästa år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kollektivtrafik

Mer i ämnet