två flygplan på en flygplats – ett SAS och ett Braathens

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På Sundsvall-Timrå Airport ställs alla avgångar till Stockholm in i november och december. Hör flygplatschefen Frank Olofsson om vad som händer nu. Foto: Johan Nilsson/TT

SAS ställer in trafik – brist på flygplan

Uppdaterad
Publicerad

SAS ställer in alla flyg på tre sträckor till och från Stockholm i november och december. Flygplatserna som drabbas är Sundsvall-Timrå Airport, Ronneby och Ängelholm.

Sundsvalls tidning var först med nyheten om Sundsvall-Timrå. Enligt flygplatschefen är de inställda flygen ett resultat av SAS nya samarbete med BRA, där BRA kommer att flyga åt SAS från årsskiftet.

– Det är väldigt olyckligt, det är den tid på året när vi har som högst tryck på flygningarna, säger Frank Olofsson, flygplatschef på Sundsvall-Timrå Airport, till SVT Västernorrland.

Flygplansbrist fram till årsskiftet

Fram till dess sköter det nuvarande bolaget Xfly flygningarna, men de nyttjar nu en klausul i avtalet med SAS som innebär att de kan sluta flyga redan i november. Det innebär att SAS får brist på flygplan fram till årsskiftet när BRA tar över trafiken.

Ängelholms flygplats

Det är inte bara Sundsvall-Timrå Airport som drabbas – även Ronneby och Ängelholm.

– Från den 2 januari kommer vi att ha trafik på alla de tre flygplatserna igen, sedan trappar vi gradvis upp trafiken efter det, säger Rikard Steinholtz, presskommunikatör på SAS.

I en tidigare version av artikeln uppgavs att även Kalmar och Halmstad berörs, det gör de inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ängelholms flygplats

Mer i ämnet