Mattias Särbring, vd, på  Ängelholms Flygplats står i en reflexjacka i en inomhusmiljö och gestikulerar. En annan person, reportern Simon Melin, står med en beige och blå rutmönstrad skjorta vänder sig mot Mattias Särbring. I bakgrunden syns gröna växter och stora fönster som släpper in naturligt ljus. Lokalen är Ängelholms flygplats.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon ovan får du höra Mattias Särbring som är vd på Ängelholms flygplats berätta om hur förändringen påverkar flygplatsen och dess resenärer. Foto: Anna Simonsson/SVT

Halvering av flygtrafiken till Stockholm från Ängelholm

Publicerad

SAS drar ner på trafiken från Ängelholm Helsingborg Airport samtidigt som BRA slutar flyga helt efter årsskiftet. Det är några av förändringarna som nu väntar resenärerna i nordvästra Skåne.

På vardagar avgår det idag mellan åtta och nio flyg från flygplatsen i Ängelholm till Stockholm. Då räknar man in både SAS som flyger till Arlanda och BRA som flyger till Bromma.

Men från och med nästa månad drar SAS ner på antalet avgångar samtidigt som BRA flyger oförändrat.

Ängelholms flygplats

– Det kommer bli neddragningar här i november och december där SAS kommer erbjuda en avgång till Stockholm/Arlanda, säger Mattias Särbring som är vd på Ängelholm Helsingborg Airport.

Halverad trafik till Stockholm

Efter årsskiftet kommer BRA flyga åt SAS, vilket betyder att man helt slutar flyga till Bromma och att bolagets fem avgångar försvinner. Istället kommer SAS öka sina avgångar till mellan fyra och fem om dagen. En förändring som i praktiken betyder att antalet avgångar från Ängelholm till Stockholm halveras. Ett oväntat besked för Ängelholm Helsingborg Airport.

– Flygplatsen fick meddelande samma dag som det gick ut ett pressmeddelande och det var inget som vi förutsåg, , säger Mattias Särbring.

Flygplatsen finansieras till stor del av de sju nordvästskånska ägarkommunerna, men det är i nuläget oklart om de kommer behöva skjuta till mer pengar på grund av neddragningarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ängelholms flygplats

Mer i ämnet