Fotbollscuperna är årets höjdpunkt för många barn och ungdomar i distriktet.
Redan förra året tvingades många cuper ställas in på grund av den rådanade pandemin. Och läget i år är inte bättre.
Fler cuper inställda
Gällande flera stora cuper som Vårcupen och Lilla-VM har det redan meddelats att de inte kommer att arrangeras, medan till exempel Mid Nordic Cup i Timrå, som arrangeras i början av augusti, fortfarande hoppas kunna genomföra arrangemanget i någon form.
– Det är den första cupen som kanske skulle kunna gå att genomföra, säger Lena Wallgren.
Men arrangörsföreningen IFK Timrå är orolig. Ordföranden Linda Udd är långt i från säker på att cupen kommer gå att genomföra. Och en inställd cup skulle innebära stora ekonomiska konsekvenser, speciellt när beslutet om några eventuella stödpengar från förbundet dröjer.
– Kompensationsstödet har varit helt avgörande för vår överlevnad. Nu vet vi ingenting och vi vill ha information nu, säger Udd.
Hör MFF:s ordförande Lena Wallgren ge besked om cuperna och vilka konsekvenser det får för fotbollen om arrangemangen återigen tvingas ställa in i klippet ovan.
Hur påverkas din idrottsförening av pandemin? Dela med dig i vår chatt
Frida • Vi rör oss mer i år än förut. Mer friluftsliv., skidor slalom. Skridskor. Fjällvandring. Lite ridning, promenader, styrketräning hemma mm. Barnen har aldrig velat vara med i någon idrottsklubb. Där vi bor finns inte mycket mer än fotboll och hockey att göra om man inte kör 7mil typ.
Men vi tycker om att vara aktiva tillsammans som familj och att träffa andra ute får man ju större anledning till numera.
Man får vara lite påhittig själv
De här klubbarna ger en bara en massa extrajobb som förälder och tävlingar med resor för barnen som tar mycket tid från annat .
Så vi är glada att slippa det men jag förstår att andra är väldigt beroende av styrda och tillrättalagda aktiviteter. Att man tycker väldigt mycket om att vara med i en klubb och hålla på med en speciell idrott. De har kanske inte lust eller viljan att anpassa sig till omständigheterna. För dem är det nog lite tufft.
Träningar och matcher – det här gäller
Yrkesidrottslag* får både träna och spela matcher.
Personer födda 2002 och senare får träna, både inomhus och utomhus, men inte spela några matcher.
Personer födda 2001 eller tidigare (och som inte är yrkesidrottare) får träna, men inte spela några matcher.
(Källa: www.svenskfotboll.se)
* Idrottsutövningen är den huvudsakliga sysselsättningen och utövaren befinner sig på nationell eller internationell elitnivå för seniorer. Detta oavsett vilken inkomst utövaren har och i vilken omfattningen utövaren har inkomster från arbete eller studier. (Källa: Riksidrottsförbundet)