Glenn Nordlund, socialdemokratisk ordförande för regionstyrelsen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fick mötet med sjukvårdspersonalen i Sollefteå Glenn Nordlund att ändra ståndpunkt? Hör honom i klippet. och vilka frågor han fick under besöket på sjukhuset. Foto: SVT

Framtiden för Sollefteå sjukhus avgörs om tre månader – regionledningen i möte med personalen

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen träffade regionledningen vårdpersonaI på Sollefteå sjukhus, och senare på kvällen lokala politiker och företagare. I fokus står den hett omdebatterade utredningen om sjukhusets framtid.

Det är bara drygt tre månader kvar tills framtiden för Sollefteå sjukhus avgörs, och kritiken från Sollefteå har varit hård mot konsultförslagen att plocka bort all specialistvård från sjukhuset och istället fokusera på vård av multisjuka äldre.

Under tisdagen gjorde regionledningen ett besök på delar av sjukhuset för att träffa personal och höra deras syn på framtiden.

Sjukhusstriden i Sollefteå

Fler besök att vänta

I programmet för dagen ingick inte ortopedin, intensivvårdsavdelningen, barnsjukvården och operation, alltså delar inom sjukhuset skulle stängas helt om förslagen går igenom.
Enligt Glenn Nordlund ska politikerna återkomma senare för att träffa personal på hela sjukhuset.

I december ska utredningen presenteras. Borde ni inte kommit hit tidigare?

– Ja, men det var ju först nu i juni vi tog beslutet kring utredningen, innan dess var det en konsultrapport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sjukhusstriden i Sollefteå

Mer i ämnet