Emma Lindahl tycker att som förälder måste man ha uppsikt över sina småbarn på badhuset. ”Mycket kan hända på väldigt kort tid”, säger hon.

”Fruktansvärt – det ska inte hända”

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen slog badpersonalen på Paradiset i Örnsköldsvik larm om att små barn lämnats utan uppsikt och hamnat under ytan.

– Badvakternas jobb är inte att hålla reda på mina barn, det är mitt jobb, säger badgästen Emma Lindahl.

Det var efter flera tillbud på tisdagen, bland annat fick en icke simkunnig flicka räddas två gånger på kort tid, som personalen i badhuset gick ut med en uppmaning på Facebook till föräldrar att ta ansvar för sina barn.

Inlägget har fått stor spridning och liksom många andra har Emma Lindahl reagerat starkt på att barn lämnas utan uppsikt.

Springer fort i väg

– Det är fruktansvärt, det ska inte hända. Jättetråkigt att folk inte kan ta hand om barnen när de är här. Är det småbarn så springer de i väg fort och mycket kan hända på väldigt kort tid, säger Emma som själv är och badar i Paradiset med sin son på 2,5 år.

Inte badvakternas jobb

Tror du att alla föräldrar förstår att de ha ansvar för sina barn när de kommer hit?

– Många tror nog att det är badvakternas roll att hålla koll och så släpper de på sin egen koll. För mig är det inte badvakternas jobb att hålla koll på mina barn, det är mitt jobb.

Samma åsikt har Johan Edlund, även han i badartagen.

– Det är ju jag som har ansvaret för mina barn. Det som hänt här är skrämmande, det är svårt att förstå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.