Kvinnlig räddningsledare med röd hjälm, och bild på svart rök och ett hus i en full brand.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilderna från kraftiga branden utanför Bjästa under tisdagen – där räddningsledaren Johanna Karnevald berättade om släckningsarbetet. Foto: Thomas Sundberg/SVT

Två byggnader totalförstörda i brand utanför Bjästa – gasflaska försvårade insatsen

Uppdaterad
Publicerad

En ladugård och ett garage har brunnit ned i en kraftig brand på en adress mellan Sidensjö och Bjästa.

Larmet kom under tisdagsmorgonen och räddningstjänsten var på plats med flera enheter, strax utanför Bjästa i Örnsköldsviks kommun.

I ett tidigt skede var branden begränsad till en ladugård, men spred sig senare till ett garage. Båda byggnaderna har brunnit ner till grunden.

Brandfarlig gas i ladugården

Räddningstjänsten jobbade i skydd, detta efter att inringaren uppgett att det skulle finnas en acetylenflaska i en av byggnaderna.

– Det ska inte finnas några djur inne i ladugården, säger operatören på SOS Alarm.

Ingen person ska ha kommit till skada, enligt polisen. En anmälan om mordbrand upprättas eftersom branden inneburit skada på egendom. Det finns ingen misstänkt.

Strax efter klockan 15 meddelade räddningstjänsten att de lämnat platsen, men att två personer är kvar på bevakning. Enligt räddningstjänsten finns det inte längre någon spridningsrisk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.